OSCP exam: done and dusted

2017-05-03 15:34:00

Sorry for posting in Dutch :) This is an ad verbatim quote from a forum post I made today; just a braindump of how my past day went. 


Wie is er gaar? Ik is er gaar! /o/

Ik heb m'n OSCP examen achter de rug! Dat ging eigenlijk een heel stuk beter dan verwacht :D

Het liefste was ik gisteren rond 0700-0800 begonnen, maar het vroegste timeslot dat ze je bieden is vanaf 1100. Ik had dus van 1100 gisteren tot zo'n 4 uur geleden de tijd voor het aanvallen van mijn doelwitten. Daar naast had ik van 1100 vanochtend tot morgen 1100 de tijd om mijn testrapport op te stellen en in te leveren. NOU! Het is een hele slag geweest, maar het zit er op. Ik ben uiteindelijk zo'n 21 uur in touw geweest.

M'n taktiek was om op de achtergrond een berg scans af te trappen, zodat ik me bezig kon houden met de bak waar geen scan voor nodig was: de buffer overflow oefening. Rond middernacht had ik in principe genoeg punten binnen om te slagen, dus bedtijd!

Maar helaasch :D Ik kon door de adrenaline de slaap niet vatten! Om 0200 er weer uit gegaan en verder gegaan. Rond 0300 ging ik m'n eindrapport vast opstellen. Om half zeven was die zo'n beetje klaar! Ik heb nog wat tijd gestoken in die laatste privesc, maar niets meer gevonden. Ik was om half negen zo gaar, dat ik't best vond! Ik heb al m'n documentatie verzameld, nog één keer alles goed nagekeken en ingezonden. 

Douchen en instorten! Geslapen tot een uur of elf en voel me nu al een stuk beter! :)

Ik had helemaal niet verwacht dat ik zo ver zou komen! Tussen alle verhalen op de OffSec forums, van mensen die helemaal dichtslaan en mijn eigen ervaringen uit het verleden, had ik niet verwacht meer dan één bak te kraken. Maar met wat ik heb bereikt heb ik an sich al genoeg punten om te slagen en ik hoop natuurlijk ook op de 5+5 bonuspunten voor de lab rapporten die ik indien. 

De ontvangstbevestiging van OffSec is in elk geval binnen. Nu begint het wachten!


kilala.nl tags: ,

View or add comments (curr. 0)